El passat dia 18 de setembre des del grup Antaxius-ICHN es va tornar organitzar una nova jornada del dia dels grills i saltamartins. Aquesta va ser la segona edició d’aquesta activitat i que té un doble objectiu, per una banda una jornada de recerca i observació dels ortòpters, que ens permet conèixer millor la distribució de les diferents espècies d’ortòpters de Catalunya, i per altra banda té un segon objectiu que és donar a conèixer i divulgar els ortòpters a la societat. La majoria de les jornades de recerca que es varen realitzar aquell dia eren activitats obertes a tothom, on la gent podia venir i un dels experts del grup Antaxius els explicaven i ensenyaven les diferents espècies que s’anaven trobant durant la sortida.
Enguany es varen realitzar sortida a obertes a 4 indrets diferents: al Bages, a Osona , a la Garrotxa on es varen realitzar tres sortides, matí, tarda i nit i també a l’Alt Empordà on es varen organitzar dos activitats – tarda i nit-, tot i que la sortida de nit es va haver de suspendre per la pluja. Les diferents sortides varen generar força interès i en total hi varen venir una cinquantena de participants .
I pel que fa la recerca d’ortòpters cal comentar que amb les identificacions fetes en les diferents jornades realitzades més les observacions puntuals realitzades durant aquell dia, el nombre d’espècies identificades al llarg del dia van ser 46 .

Participants de la sortida del Bages. Foto: Sergi Fernández
Participants de la sortida a Osona. Foto: anònim
Participants a la sortida a l’Alt Empordà. Foto: Joan Ventura
Joan Ventura ensenyant sobre els ortòpters als més petits. Foto: anònim
Grill de celler petit (Gryllomorpha uclensis) observada al Bages. (Foto: Àlex Pérez)
Grill marítim (Pseudomogoplistes squamiger) observat a l’Alt Empordà. (Foto: Ponç Feliu)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s